Verlangen naar minder

Verlangen naar minder

Verlangen naar minder, is het boek wat Jelle Derckx 28 Juni 2018 uitbracht. Een ongelofelijk mooi boek over persoonlijke groei. Op de cover staat: Een reis naar een bewust en duurzaam leven. Iets wat mij direct aansprak. Nog voor de release kon ik het boek al op 23 mei pre-orderen. Dat deed ik dan ook direct. Bovendien wilde ik hem op de dag van de verkoop in huis hebben. Hoewel ik het boek via bol.com kocht, kan je hem natuurlijk ook gewoon via Growththinkers.nl kopen. Directe support aan Jelle haha.

Zo blij als een kind in de snoepwinkel

De dag was eindelijk daar. Het was 28 juni om 17:27. Ik was blij, want toen ik thuis kwam van werk lag het boek in de brievenbus. Als een echte influencer (NOT) plaats ik direct een instagram story. Mijn bericht wordt direct door Jelle gedeeld. #trots.

De cover lijkt op een tampon…

Ik begon die dag direct met lezen. Mijn vriendin was op dat moment nog niet thuis gekomen. Daardoor had ik even een moment voor mijzelf om het boek door te nemen. Toen mijn vriendin een uur later thuis kwam en het boek zag moest ze lachen. Waarop ik zei: “wat is er”? Nou ik weet niet wat voor een boek je aan het lezen bent, maar de cover lijkt wel op een tampon. Ik moest lachen. Via Instagram laat ik Jelle Derckx weten wat mijn vriendin over het boek had te zeggen. Althans over de cover. Hij moest lachen en vertelde mij:

Dat horen we wel vaker (van vrouwen). Het beeld is vrij associeerbaar. – Jelle Derckx

Verlangen naar minder

Ik moest lachen toen ik op bladzijde 173 de volgende tekst las:

Ken jij ‘m? Die verschrikkelijke eikel die steeds moet melden dat hij gelukkiger is zonder televisie en nieuws in zijn leven? Met trots kan ik zeggen dat ik die eikel ben. ‘een televisie, dat is de duivel in huis halen.’ – Jelle Derckx

Om heel eerlijk te zijn. Momenteel heb ik een televisie in huis. Dat is niet altijd zo geweest. Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik er geen. Mijn TV had ik aan mijn zusje gegeven. Op dat moment keek ik er nooit naar. Door het intrekken bij mijn vriendin had ik opeens weer een TV in huis. Ik kan hem moeilijk de deur uit gooien haha. Het zal eerder andersom zijn.

Door verlangen naar minder wordt je bewust gemaakt van het feit dat je niet veel spullen nodig hebt om gelukkig te zijn. Ik ben het eens met zijn visie. Hierdoor werd ik geïnspireerd om hetzelfde te doen. Ik wil ook verlangen naar minder. Daardoor ga ik proberen om in 2019 zo min mogelijk spullen in huis te halen en te kijken welke spullen voor mij overbodig zijn. Wie weet brengt het mij ook meer rust.

Starten met minimalisme 

Uiteindelijk kom ik aan op het stuk: minimalisme. Wat een prachtig concept. Door het gehele boek wordt het concept vaker aangestipt, maar bleef onderstaande mij voornamelijk bij:

Herinneringen zitten niet in spullen. Herinneringen zitten in jou. – Jelle Derckx

Nog krachtiger vond ik:

Dit denkt niemand aan het einde van zijn of haar leven: Had ik maar meer spullen gekocht. – Jelle Derckx

Vaak wordt minimalisme geassocieerd met niks mogen kopen/hebben. Hierdoor zijn er vast veel mensen die niet geloven in dit concept (aanname). Wat is minimalisme dan?

Minimalisme is dat belangrijk maken wat er voor ons écht belangrijk is en alles verwijderen wat daar niet bij helpt. – Joshua Becker

Wil je meer lezen over minimalisme bekijk dan ook even de website van Jelle Derckx. Hij heeft een website vol staan met waardevolle lessen. Het heeft mij in ieder geval geïnspireerd om te starten met minimalisme.

De laatste bladzijde

Ik ben (nog) niet zo’n sneller lezer, maar op 12 juli had ik het boek uitgelezen. Het is het eerste boek dat ik zo snel gelezen heb. Was het de hype? Of was het boek gewoon zo goed? In ieder geval las ik de laatste vier dagen 200 bladzijdes. Voor mijn doen is dat erg veel.  Vervolgens wil ik nog even terugblikken op de laatste twee bladzijdes van dit boek. Neem de duik. Zo zegt Jelle:

Ga houden van groeien en je ontwikkelen. Wees geen drenkeling. Beklim de steen, neem de duik, kies een richting en ga lopen op jouw pad. Ga alles aan wat je tegenkomt. Het gaat vanzelf, als je goed luister. – Jelle Derckx

Wil jij verlangen naar minder ook lezen? 

Om in de sfeer van dit boek te blijven geef ik dit boek graag door aan een ander! Gratis. Je hoeft mij enkel een bericht te sturen. That’s it. Ik bedoel #sharingiscaring. Wie het eerst komt, krijgt het boek.

Blijf groeien.
Ik geloof in jou. 

4 Replies to “Verlangen naar minder

    1. Hi Marge! Allereerst tof dat je mijn artikel hebt gelezen. Super leuk. Mag ik je via de mail benaderen? Dan kan ik het boek naar je opsturen! Tof dat je deze movement wil doorzetten haha. Wie weet beginnen we wel een kleine ketting reactie. Jelle Derckx zou trots op ons zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.