Mijn goede voornemens voor 2019

Goede voornemens 2019

Goede voornemens… Het is normaal gesproken iets waar ik niet echt mee bezig ben. Dat is mede te danken aan het feit dat ik consequent doelen voor mijzelf stel. Ik vind het belangrijk om doelgericht aan mijn dromen te werken. Zo heb ik nog veel ideeën die ik graag zou willen bewerkstelligen. Hierdoor zul je mij bijna iedere dag met een moleskin notitie blok zien rondlopen. #sorrynotsorry.

Maar goed het is december, dus hoog tijd om goede voornemens te bedenken. Het kan namelijk geen kwaad om eens te kijken of ik nieuwe doelen kan stellen. Wellicht is het wat vaker bezoeken van mijn familie een goede. Anyhow, dit zijn mijn goede voornemens voor 2019 op een rijtje.

1: Iets nieuws leren 

Nog geen dag geleden ben ik begonnen aan een nieuw avontuur. Een nieuw avontuur? Jazeker, ik heb namelijk mijn eerste blog geschreven. Het schrijven van een blog is iets wat ik altijd al heb willen doen, maar nooit de tijd voor heb genomen. Het is altijd makkelijker dan het lijkt, maar ik ga mijn best doen om er wat moois van te maken.

2: Sporten

Ha! Nee, Grapje. Als het aankomt op sport ben ik erg fanatiek, maar daar zal ik in de toekomst meer over schrijven. Het is namelijk een welbekende voornemen. Ik bedoel ik sta niet echt te springen dat in januari de sportschool weer bomvol staat met mensen. Daarnaast is consequent sporten in mijn vriendengroep niet vanzelfsprekend kan ik je vertellen. Een goed voornemen voor de meeste. Moving over…

3: Meer succes

Het valt mij op dat ik vaak honderd dingen tegelijk wil doen. Ik vind nou eenmaal veel leuk. I can’t help it. Hierdoor besef ik wel dat ik mij niet altijd volledig op één doel kan focussen. En laat dat nou net belangrijk zijn om een doel sneller te bereiken. Als ik succesvoller wil zijn is het handig om te stoppen met honderd dingen tegelijk te doen. Easier said than done.

4: Vaker een boek lezen…

Ik heb een kast vol met mooie boeken staan. Om er een aantal te noemen: Start with why, find your why, thinking slow and fast en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je snapt mijn punt. Deze boeken staan nu stof te happen, helaas. Het is niet persé een goed voornemen voor 2019, maar iets waar ik mij vaker mee bezig wil houden.

Het zijn er niet veel, maar ik heb geleerd dat je jezelf niet teveel doelen moet stellen. Veranderen is moeilijk en dat doe ik liever in kleine stappen. Zegt de persoon die net punt 3 heeft aangemaakt… en als het dan toch niet lukt, Kan ik altijd nog proberen om mijn goede voornemens uit 2018 te behalen. Of zoals deze Meme zou zeggen:

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019?

One Reply to “Mijn goede voornemens voor 2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.