Hoe vaak klik ik op mijn muis?

Hoe vaak klik jij met je muis?

Mail openen? Klik. Chrome openen? Klik. Een nieuw tabblad openen? Klik. Dat zijn al drie klikken op mijn muis. Met die gedachten dacht ik vorig jaar: “Hoe vaak klik ik op mijn muis?” Om deze reden besloot ik op vijf maart 2018 een applicatie te downloaden die mijn klikgedrag onder de loep nam. Kanttekening: deze resultaten zijn gebaseerd op mijn 40 urige werkweek. Als jij net als ik gek bent op data. This one is for you.

Ook interessant: Elke dag om zes uur opstaan?

Het aantal kliks op mijn muis

Ik deed in de afgelopen 318 dagen, dat ik deze tool had lopen, 889081 kliks op mijn muis. Een behoorlijk aantal al zeg ik het zelf. Even een snelle rekensom:

318 dagen x 8 (het aantal uur dat ik ongeveer op kantoor zit iedere dag) = 2544 uur. Per uur klik ik gemiddeld zo’n 350 (afgerond naar boven) keer op mijn muis. Gemiddeld zijn dat 6 kliks per minuut. Op werk ga ik dus aardig los op mijn muis. Zonder muis zou ik mijn werk ook niet uit kunnen voeren. Althans nog niet. Insert evil robotic voice.

Op reis met mijn muis

In de 318 dagen die ik met mijn muis bezig ben geweest heb ik zo’n 306 kilometer, 377 meter en 36 cm afgelegd. Om daar even bij stil te staan had ik naar de volgende bestemmingen kunnen reizen:

 1. Heen en weer naar Antwerpen (194km);
 2. Touren richting Groningen (251km);
 3. Roadtrip naar Düsseldorf (220km);
 4. Vier keer mijn vrienden bezoeken (257,2km).

Met mijn muis reis ik gemiddeld 0,12km per uur. In de acht uur tijd is dat ongeveer 1km! Bizar. Nog iets langer werken en ik kan richting Parijs!

road trip fox GIF by New Girl

Afvallen door op mijn muis te klikken?

Aangezien we dagelijks zoveel uur met onze muis spenderen. Vraag je waarschijnlijk af: val ik er nog iets mee af? Simpel antwoord: Nee. Sterker nog, het is de minst effectieve work-out. Volgens Wired moet je meer dan 10 miljoen keer klikken op je muis. Een manier om af te vallen is het niet. In mijn geval heb ik nog geen 0,1kcal verbrand. Je kunt beter kiezen voor: planken op kantoor.

Om het in perspectief te brengen heb je ongeveer 23.364 dagen nodig om één calorie te verbranden! Éen calorie! Niet bepaald effectief dus.

3 Replies to “Hoe vaak klik ik op mijn muis?

 1. Today, I went to the beachfront with my kids.
  I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and
  said “You can hear the ocean if you put this to your ear.”
  She placed the shell to her ear and screamed.
  There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to
  tell someone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.