Hoe kies je een goede trouwlocatie?

Hoe kies je een trouwlocatie

Op 5 maart 2019 vroeg ik mijn vriendin ten huwelijk. Ondertussen zijn we alweer drie maanden verloofd. Als je net verloofd bent komen er veel vragen op je af. Dat weten wij nu als geen ander. Wauw er is zoveel te regelen, te bespreken en te kiezen. Als koppel besloten we om eerst te kijken wie we willen uitnodigen en waar we willen trouwen. Dat laatste staat dan ook centraal in dit artikel: hoe kies je een goede trouwlocatie?

Zoeken naar de juiste trouwlocatie

Momenteel hebben Mandy en ik vier verschillende locaties bezocht. Dit hebben we onder andere geregeld via Toptrouwlocaties. Een website waar je veel inspiratie kan opdoen. Als gevolg hiervan hebben Mandy en ik besloten om er een roadtrip van te maken. Het was een geslaagde dag.

Ook leuk om te lezen: hoe ik haar ten huwelijk vroeg

De eerste locatie die wij bezochten was Kasteel Woerden. Een erg mooie locatie. Daarnaast waren we te speken over hoe we geholpen werden. Hieruit volgde dat wij een ontzettend gepersonaliseerde offerte toegestuurd kregen. Onze liefde voor pizza werd niet vergeten. Goed geregeld daar.

Hoewel we de locatie erg mooi vonden zijn we verder gaan kijken. Aangezien we niet gelijk een locatie wilde kiezen. Bovendien zijn we nog ver verwijderd van onze trouwdag. Genoeg tijd om te zoeken.

Vervolgens kwamen we aan bij een andere mooie locatie. De Kas van Arendshoeve. Bij binnenkomst moesten we even wennen. We hadden namelijk het gevoel dat we de Intratuin bezochten. Echter, is dat gevoel snel weggenomen door de vele mooie mogelijkheden. Anders gezegd zou je hier de hele bruiloft kunnen houden zonder te hoeven verplaatsen. Het is geen must, maar maakt dingen wel makkelijk voor de gasten (en onszelf).

Daarna zijn we doorgereden naar het Rijk van de Keizer in Amsterdam. Het is een bijzondere plek om te trouwen. Zowel binnen als buiten kan je op deze locatie veel voor elkaar krijgen. Ook op de binnentuin waren wij gelijk verliefd. Het is een prachtige locatie.

Wordt het een Friese trouwerij?

Nog niet zo lang geleden zijn Mandy en ik op een zondag naar Friesland gereden. Friesland? Ja, naar Friesland. Voor veel mensen leek het alsof we naar het buitenland gingen. Het is even rijden, maar dan heb je ook wat. Ofwel het is tot nu toe de mooiste locatie die we bezocht hebben. Ik heb het hier over: it Flinkeboskje. Een prachtige vakantieboederij. We waren gelijk verliefd. Het mooie van deze locatie is dat we alles op een plek kunnen regelen. Daar staat tegenover dat het lastig wordt om een avondprogramma te maken. Gaan we gasten naar Friesland laten rijden om alleen het feest te bezoeken? Kunnen de gasten die we uitnodigingen in de buurt overnachten? Daar staat tegenover dat er in ieder geval 35 mensen kunnen blijven slapen. Kortom zijn we nog steeds erg enthousiast over deze mooie locatie! Of we kiezen voor deze locatie laat ik nog even in het midden.

Hoe kies je een goede trouwlocatie?

Het kiezen van een goede trouwlocatie is voor iedereen anders. Zoals je gemerkt hebt uit bovenstaande verhaal is het nogal een uitdaging. Naar mijn mening is het kiezen van een goede trouwlocatie erg moeilijk. Een aantal vragen opstellen is geen overbodige luxe. Een aantal van onze vragen:

  1. Hoe is de aankomst op de locatie?
  2. Kunnen er genoeg mensen parkeren? (gratis of moeten de gasten betalen?)
  3. Kun je een eigen cateraar kiezen? (wij willen graag zelf iets regelen)
  4. Hoe groot is de trouwzaal?
  5. Hoe ziet de setting van het diner eruit?
  6. Is externe decoratie mogelijk? (wij willen graag onze decoratie uitzoeken)

Natuurlijk vragen wij ons nog veel meer af, maar dan wordt het een hele lange lijst aan vragen. Teven kun je veel van deze vragen op verschillende websites terug vinden. Immers heb ik het wiel niet uitgevonden.

Het is moeilijk om een keuze te maken

Zoals je al leest… het kiezen van een locatie is niet echt makkelijk. Iedere locatie heeft wel wat. Ondertussen zijn we nog steeds aan het zoeken. Om die reden zullen we in juni nog veel meer locaties bezoeken. Niet alleen om snel de knoop door te hakken, maar ook om onze bruiloft beter te kunnen visualiseren. Wat blijkt? Hoe kies je een goede trouwlocatie is een erg lastige vraag.

Benieuwd naar meer van dit soort verhalen? Laat het weten of wacht geduldig op het volgende verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.