Google ads certificaten behalen

Google Ads certificaten

In het dagelijks leven houd ik mij vooral bezig met online marketing. Als Online Marketeer ben ik van mening dat je jezelf continu moet blijven ontwikkelen en uitdagen. De markt ontwikkeld zich nou eenmaal snel. Desondanks dat de markt zich snel ontwikkeld zijn er veel mogelijkheden om je kennis te verbreden. Google ads certificaten behalen is daar één van.

Lees ook: Online Marketing? Waarom is het belangrijk.

Ik was al een tijd in het bezit van drie Google Ads certificaten, maar dat vond ik niet genoeg. Hierdoor besloot ik afgelopen week de andere twee te behalen. Ik werd mede geïnspireerd door een bericht die voorbij kwam op Linkedin. Dit bericht kwam van een marketeer die dezelfde visie deelt, namelijk: “jezelf blijven uitdagen.” I like it!

Aan de slag met Google Ads

In mijn Google Account startte ik de Google Acadamy op en ging van start. Bovendien moest ik video en mobile advertising nog halen. Het duurde zo’n acht uur voor ik ze beide had gehaald. Zolang hoor ik je denken? De toetsen duren gemiddeld zo’n 1 tot 2 uur. Met de bijbehorende lessen kom je al snel uit op 12+ uur. Het gaat niet vanzelf helaas 💁‍♂️. Ik mag mij nu dus officieel Google Master noemen. Dat is een grap natuurlijk. Echter, is het wel een goede basis als online marketeer.

Welke Google Ads Certificaten zijn er?

Ik heb er reeds twee aangekaart, maar er zijn er nog meer. Ik zal ze verder niet toelichten, maar wel even kort opsommen:

  1. Shopping Advertising
  2. Search Advertising
  3. Display Advertising
  4. Mobile Advertising
  5. Video Advertising

Als je goed kijkt zie je dat ik er één vergeet, namelijk Google Ads fundamentals. Aanvankelijk is dit geen certificaat, maar een vereisten om bovenstaande certificaten te verkrijgen. Dat ziet er zo uit:

Google Ads Funfamentals

 

 

 

 

 

 

 

Een certificaat ziet er trouwens zo uit:

Google ads certificaat behalen

Drie tips om Google ads certificaten te behalen

Met bovenstaande in gedachte kwam ik tot de volgende conclusie: Waarom deel ik geen tips om alle Google certificaten te behalen? Zo geschiedde. Hieronder zal ik drie tips delen die jou zullen helpen deze certificaten ook te halen.

Tip 1:  Neem de tijd 

Wat ik erg belangrijk vind, is om je tijd te nemen. Google geeft je 90 tot 120 minuten de tijd om je examen te halen. Het aantal vragen kan wel erg verschillen per examen. Display advertising had er 103 terwijl Mobile Advertising er ongeveer 73 had. Ruimte genoeg dus om rustig de vragen te lezen en te beantwoorden.

Tip 2: Oefen in Google ads

Waarschijnlijk ben je al bekend met het Google Ads interface (hoop ik). Hoe meer je in de praktijk doet, hoe makkelijker het zal zijn om de Google Ads certificaten te behalen. Ergens wordt er ook verwacht dat je al enige ervaring hebt. Aangezien je vragen krijgt die in de praktijk vaak voor komen.

Tip 3: Neem Google Academy lessen

Als je nog niet zoveel praktijk ervaring hebt opgedaan, dan kan je altijd de Google Academy lessen raadplegen (gratis). Dat raad ik je ook zeker aan. Het studiemateriaal bestaat uit verschillende onderdelen. Van tekst tot beeld.

Welke certificaten heb jij al behaald of zou je willen behalen? Laat gerust een reactie achter 👇

One Reply to “Google ads certificaten behalen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.