First energy gum review

First Gum Energy verpakking

Als sporter heb ik veel verschillende supplementen geprobeerd. Supplementen als Pre-workout, eiwit repen, eiwit shakes en creatine. First Energy Gum viel daar nog niet onder. Vandaar dat ik het tof vond om hier een review over te schrijven. Als sporter ben ik fan van producten die cafeïne bevatten. Zo drink ik tijdens mijn training vaak NOCCO. Misschien wel een van mijn favoriete dranken. Ook Monster Energy valt onder een van mijn favoriete dranken. Niet de meeste gezonde optie, maar wel lekker. Disclaimer: ik drink de Ultra Zero variant. In mijn ogen enigszins gezond. Kan ik First Energy Gum aan mijn favoriete lijst toevoegen? We gaan het zien. Door middel van bovenstaande besloot ik een review over First Energy Gum te schrijven.

Kauwgum met caffeine 

Wat ik erg tof vind aan het concept is dat je het gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen. Hierdoor hoef je niet telkens je Pre-workout pot mee te nemen. Scoopie erbij? Nee? Okay. Dit is in mijn ogen een unique selling point. De verpakking ziet er trouwens zo uit:

First Energy Gum rode verpakking

Net als met een Pre-workout is het de bedoeling dat het je energie moet geven. First Energy Gum levert precies wat je nodig hebt. Daarmee moet ik wel eerlijk zeggen dat ik graag meer cafeïne had gewild. In mijn favoriete drank zit bijvoorbeeld 25mg extra. Misschien een goede toevoeging voor later? Een pro versie? Voor mij zou dat een instant buy zijn.

Aan de andere kant wordt kauwgom veel sneller opgenomen in tegenstelling tot dranken. Zo wordt er vanuit gegaan dat First Energy Gum binnen 10 minuten wordt opgenomen. In tegenstelling tot dranken, hoef je dus minder lang van te voren een Pre-workout te nemen. Anders gezegd duurt het 35 minuten langer als je het via pillen of dranken neemt. Extra win!

Om nog een aantal andere voordelen op te noemen:

  1. Verhoging van de prestaties en alertheid;
  2. Ondersteunt het lange termijn geheugen;
  3. De vermoeidheid wordt verminderd tijdens een zware training.

Natuurlijk zijn er nog andere voordelen, maar dit spreekt mij het meeste aan. Daarnaast zal ik nog ingaan op misschien wel het beste voordeel.

Een Langdurige smaak 

Persoonlijk vind ik dat de smaak van kauwgom snel weg valt. Vaak is de smaak na 30 minuten weg. Jammer! Echter, is dat met First Energy Gum niet het geval. Na twee uur had ik nog steeds het gevoel dat ik kauwgom met smaak in mijn mond had. Goed gedaan. Welke smaak proef je? Mint.

First Energy Gum smaak

Naast dat het erg lekker smaakt is het grootste voordeel misschien wel dat je lekker uit je mond ruikt! We kennen allemaal de geur die koffie uiteindelijk oplevert 🙅‍♂️ Goor! Met deze kauwgom is dat probleem dus opgelost. Altijd lekker uit je mond ruiken. Kanttekening: Ga alsjeblieft niet kauwen als een koe. Anders heb ik liever dat je koffie drinkt…

Verder heb ik meerdere reviews gelezen over een bittere smaak. Iemand op internet zei bijvoorbeeld:

De smaak van de kauwgum is goed. Echter is de vloeibare binnenkant een drama, wat een bittere ellende! na enkele minuten gaat dit weg maar kom op First energy gum! Dat kan beter.

Ergens heeft de persoon in kwestie een punt, maar ik vond het persoonlijk niet storend. Wellicht dat ze daar in de toekomst nog aan gaan werken. De reactie vanuit First was:

De vloeibare binnenkant is nodig omdat anders de cafeïne niet in de gum te verwerken is op een goede en effectief werkende manier. De eerste ‘bite’ is pittig en dit is per persoon zeer verschillend, maar na een minuutje kauwen en naar mate je het vaker gebruikt went het.

Fair enough.

Het eindoordeel 

Supplementen uitproberen voor je hobby is altijd tof! Ik was aangenaam verrast door First Energy Gum. In de toekomst zal ik het zeker vaker gaan gebruiken. Mark Tuitert heeft er een nieuwe fan bij! Zoals je hebt gelezen is deze kauwgom ontwikkeld om je meer energie, focus en uithoudingsvermogen te geven. Naar mijn mening doet de kauwgom zijn werk goed, maar mis ik persoonlijk iets meer cafeïne. Desalniettemin zeker het proberen waard! It’s not for everyone. En dat is misschien goed ook.

Ben je op zoek naar een snelle manier om energie en focus te krijgen? Of heb je geen zin om telkens een pot, blikjes etc mee te nemen naar de sportschool? Dan kan ik je First Energy Gum aanraden.

First Gum Energy Goude wikkel

First Energy Gum koop je onder andere via de webshop van First.

One Reply to “First energy gum review”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.