De voordelen van een computerbril?

Computerbril van Charlie Temple

Mijn ogen zijn erg belangrijk. Ik heb ze ten slotte gekregen om er mijn hele leven mee te doen. Echter, hebben mijn ogen in deze beeldschermsamenleving nogal wat te verduren. Ik spendeer als Online Marketeer namelijk zo’n 8 uur van mijn dag achter een PC. Dan heb ik het nog niet gehad over mijn prive “screen time”. Om die reden ben ik sinds begin dit jaar een computerbril gaan dragen. Een computerbril? Ja, zo’n bril die speciaal is ontworpen als je teveel in aanmerking komt met het blauwe licht van schermen. De voordelen van een computerbril? Hieronder zal ik er een aantal benoemen.

Waarom zou ik een computerbril dragen?

Of je nu de hele dag achter je computer aan het werk bent, uren doorbrengt op je smartphone of op netflix aan het bingen bent, overal waar we komen zijn schermen. Hierdoor komen we dagelijks teveel in contact met het blauwe licht afkomstig uit al deze schermen. Uit een onderzoek van Harvard is gebleken dat het teveel aan blauw licht permanente beschadigingen aan onze ogen kunnen aanbrengen. Niet echte fraai al zeg ik het zelf.

Minder snel last van vermoeide ogen

Wat doe je je ogen aan? De ervaring leert dat veel en langdurig naar een beeldscherm kijken klachten geeft. Iedereen die meer dan twee uur op dagelijkse basis met de computer werkt, heeft het risico op het Computer Vision Syndrome. Iets dat in mijn hoofd niet erg prettig klinkt. Door het dragen van een computerbril zul je aan het eind van de dag merken dat je ogen veel fijner aanvoelen. Althans dat is mijn ervaring.

Ervaar een betere nachtrust

Blauw licht verstoort het natuurlijke slaapritme. Uit onderzoek blijkt dat een groep die dagelijks of langdurig gebruikmaakt van een of meerdere schermen (computer, smartphone en/of tablet) tot 40 minuten korter slaapt dan de groep die dit niet, of korter, doet. Deze klachten namen af bij als er een week lang geen scherm gebruikt werd of tijdens het schermgebruik een bril droegen die het blauwe licht blokkeert.

De 20-20-20 regel

Als je de 20-20-20 regel volgt zal je snel merken dat je ogen minder vermoeid zijn. Wat houdt het in? Elke 20 minuten zou een beeldschermgebruiker minstens 20 seconden moeten wegkijken naar een object op een afstand van 20 Brits-Amerikaanse voet (dat is 6 meter). Lastig om dit dagelijks te doen? Er zijn gratis apps die je elke 20 minuten een notificatie sturen!

Wil je het zelf proberen? Ik ben erg enthousiast over de computerbril! Bekijk dan de toffe collectie computerbrillen op Charlie Temple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.