Anytime Fitness Ridderkerk? Het begin van iets nieuws

Anytime Fitness Ridderkerk

Heb jij wel eens gehoord van Anytime Fitness? Ja? Dat is misschien ook niet zo gek, want ze hebben in Nederland al meer dan zeventig sportscholen. Nog niet zo lang geleden nam ik een abonnement bij Anytime Fitness in Ridderkerk. Het is het begin van iets nieuws. De plek waar ik mijn krachttraining naar het volgende niveau zal gaan tillen. Of toch niet? In dit artikel zal ik duidelijk maken waarom ik gekozen heb voor Anytime Fitness Ridderkerk.

Lees ook: Planken op kantoor

Waarom heb ik gekozen voor Anytime Fitness? 

In Nederland zijn er super veel sportscholen. Uit onderzoek blijkt dat Nederland in 2017 zo’n 2015 sportscholen telde1. Dat is een behoorlijk aantal. De vraag is dan ook: Hoe kies je uit al die sportscholen de beste? Ten eerste ligt het er natuurlijk aan waar je woont. Ten tweede is het een kwestie van aanbod. Zijn er genoeg gewichten? Is er een squat rack? Hoe zit het met de machines? Zijn er mooie vrouwen? Dat laatste is een grapje natuurlijk. Het is dus belangrijk dat je jezelf de juiste vragen stelt. Dat deed ik ook bij het kiezen voor een nieuwe sportschool.

De reden waarom ik gekozen heb voor Anytime Fitness is heel simpel. Je kan er sporten wanneer je wilt. De sportschool is 24/7 geopend. Anderzijds moet je er wel wat voor inleveren.

Het sluiten van een compromis 

Toen ik Anytime Fitness voor het eerst binnen liep dacht ik: kan ik hier wel komen trainen? Niet dat ik super sterk ben, maar voor mijn doen waren er niet genoeg gewichten. Hierdoor moest ik dus wat inleveren ten opzichte van mijn vorige sportschool. De stang zat met 217,5kg al helemaal vol. Met deadliften was dit nogal een probleem. De eigenaar en ik besloten om een compromis te sluiten. Er zouden meer gewichten geregeld worden. Zo geschiedde.

De locatie is voor mij erg belangrijk

We weten allemaal dat het veel discipline vergt om naar de sportschool te gaan. Met de jaren is het voor mij eigenlijk vanzelfsprekend geworden. Dat wilt niet zeggen dat ik er geen moeite mee heb. Soms heb je van die momenten dat je na een lange werkdag geen puf meer hebt om te gaan sporten. Herken je dat?

Hoeveel ben je per maand kwijt? 

Heel eerlijk? Ik betaal normaal zo’n €30 voor een sportschool abonnement. Bij Anytime Fitness betaal je €42. Dat vond ik nogal een bedrag. Daarbij moet ik wel zeggen:  je hebt toegang tot alle vestigingen in de wereld. Dat vind ik wel erg tof.

Overlast is wel een ding

Nog niet zo lang geleden kreeg ik een mail met als onderwerp: Deadlift day? Ik wist gelijk hoe laat het was. Die dag ervoor waren we met zijn drieën gaan deadliften rond 22:00. Wat geen probleem moet zijn, want de sportschool is 24/7 open. Er werd gebeld naar Anytime Fitness dat er nogal wat lawaai gemaakt werd. Daardoor begon ik te twijfelen of dit de juiste sportschool voor mij is. Ik stuurde terug dat we er aan zullen denken, maar ik geen garantie kan geven dat het minder lawaaierig zal gaan zijn. FYI: De vloer dreunt nogal door.

In goed overleg hebben we de situatie besproken. No hard feelings. We hebben ondertussen geen mail meer gekregen. Dat “probleem” is dus opgelost.

De tijd zal het leren 

De keuze voor een sportschool is moeilijk. Althans dat vind ik. Ik heb redelijk wat sportscholen van binnen gezien. Het belangrijkste? Ik moet mij er thuis voelen. Meestal is dat een goede indicatie dat je sport bij een goede sportschool. Toch? De sportschool is mijn tweede huis, dus je moet er genoeg oefeningen kunnen doen. Eens? Anders zal je zeker een teleurstellende tijd tegemoet gaan. Dat is niet de bedoeling. Vaak is dat een reden waarom mensen snel stoppen met sporten. Zonde.

Voor nu lijkt het dat ik de juiste keuze heb gemaakt, maar de tijd zal het leren. Waar moet volgens jou een sportschool aan voldoen?

Tip: Woon je in Ridderkerk en zoek je nog een sportschool? Je hebt de mogelijkheid om het zeven dagen gratis te proberen.

  1. CBS. (2018a, 26 november). Fitnesscentra; personeel en exploitatiekosten en -opbrengsten. Geraadpleegd op 11 januari 2019, van https://opendata.cbs.nl/statline/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.