52 weken spaar challenge 2019?

52 weken spaarchallenge

Beginnen met sparen is moeilijk. Gelukkig ben je niet de enige. Vier op de tien Nederlanders hebben onvoldoende spaargeld. Dat is een serieus getal! Om die reden vond ik het belangrijk om de 52 weken spaar challenge onder de aandacht te brengen. Hoe kan het dat sparen zo moeilijk is? Een antwoord dat vaak gegeven wordt: “Ik wil liever nu genieten dan later”.

Toch beginnen met sparen? Met deze challenge bespaar je snel veel geld.

Lees ook: mijn goede voornemens voor 2019.

Wat houdt de 52 weken spaar challenge precies in? 

Het zal je niet verbazen als ik zeg dat deze challenge 52 weken duurt. Dat je er geld aan zal overhouden hoef ik natuurlijk ook niet te zeggen. Als je de regels volgt, zal je aan het einde van het jaar € 1378 bij elkaar hebben gespaard. € 1378! Mooi bedrag, al zeg ik het zelf.

Hoe ga je beginnen? 

De bedoeling van deze spaar challenge is om maandelijks een x bedrag apart te houden. Dat zal er in de praktijk zo uit komen te zien:

  • Weeknummer 1 is 1 euro sparen;
  • Weeknummer 2 is 2 euro sparen;
  • Weeknummer 3 is 3 euro sparen.

Iedere week zul je het bedrag moeten verhogen met 1 euro.

Tip: open een nieuwe spaar rekening. Dat deed ik ook:

Op deze manier kun je gemakkelijk zien hoe je er iedere week voor staat. Vet handig. Ook blijf je gemotiveerd om door te blijven gaan. Althans dat is mijn ervaring. Misschien is dat bij jou wel anders.

Heb je een voorbeeld?  

Op internet kun je een hoop verschillende schema’s vinden. Naar mijn mening staan er vooral lelijk versies tussen. Sorry! Echter, is het Frence Franken gelukt om er iets moois van te maken. Op haar instagram, kwam ik deze toffe journal tegen. Mocht je interesse hebben, neem dan vooral contact met haar op.

52 weken spaar challenge

Foto by: Bullet Journal by Frence 

Het kan voor sommige mensen een behoorlijke uitdaging zijn om iedere week het bedrag te verhogen. Dat snap ik volkomen. Niet getreurd. Als spaarder kun je ook andersom beginnen. Van hoog naar laag sparen is ook een optie! Verder zijn er mensen die er een spaarbingo van maken. Zo bepaal je zelf hoeveel je iedere week wilt sparen. Het gaat er uiteindelijk om dat alle bedragen op je spaarrekening zijn gestort, anders heb je geen € 1384 euro bij elkaar.

Het gebruiken van een app

Naast het bijhouden van zo’n mooie schema kun je er ook voor kiezen om een app te gebruiken. Ik gebruik graag de 52 weken spaar challenge app. Daarmee ben ik tot nu toe tevreden. Door de app blijf je extra gemotiveerd, want iedere maandag zul je een notificatie krijgen dat je moet gaan sparen. Perfect!

52 weken spaar challenge app

Wat inspireerde mij om deze challenge aan te gaan?

Om te beginnen las ik drie maanden geleden het boek van Jelle Derckx. Zijn boek, verlangen naar minder, is een bron vol toffe lessen. Zeker het lezen waard. Wat mij inspireerde uit het boek is de volgende quote:

Hoe minimalistisch je ook leeft, het blijft steeds weer een uitdaging om je te richten op de essentie. Om de makkelijke afleidingen gedag te zeggen en je te richten op werk wat er écht toe doet. – Jelle Derckx

Met deze gedachtegang ben ik al enige tijd bezig. Sparen valt daar naar mijn mening ook onder. In een korte tijd ben ik mijn financiën beter in gaan delen. Overbodige abonnementen? Weg ermee. Klinkt makkelijk, maar dat is het niet. Als ik je nu zou vragen: Waar gaat al je geld naar uit iedere maand? Kun je deze vraag dan beantwoorden?

Doe je ook mee aan deze challenge?

3 Replies to “52 weken spaar challenge 2019?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.